на живо

Кейн изстреля "Тотнъм" в топ 3

"Шпорите" спечелиха с 1:0 дербито с "Арсенал"

Getty Images

"Тотнъм" победи "Арсенал" с 1:0 на стадион "Уембли" в 195-ото дерби на Северен Лондон. Единственото попадение в мача отбеляза Хари Кейн в 49-ата минута. Така футболистите на Маурисио Почетино се изкачиха на трето място в класирането с 52 точки, докато "Арсенал" остана на 6-то място с 45 пункта.

В 9-ата минута Деле Али проби и подаде към Хари Кейн, чийто удар рикошира в Мустафи и попадна в ръцете на Петер Чех. Три минути след това Уилшир изведе Обамеянг сам срещу Юго Лорис, но страничният съдия вдигна спорна засада.

Хари Кейн пропусна страхотна възможност в средата на полувремето, след като получи отличен пас от Кристиан Ериксен, но стреля над напречната греда.

"Арсенал" отговори с удар на Ектор Белерин от границата на наказателното поле, но топката премина над напречната греда.

Само четири минути след подновяването на играта Хари Кейн изведе "Тотнъм" напред, след като между няколко защитници на противника засече центриране на Бен Дейвис. В следващите няколко минути Чех отрази удари на Кейн и Ериксен.

Постепенно "Арсенал" тръгна в предни позиции и в 68-ата минута Джак Уилшир отправи хубав удар, но Лорис изби. 

"Тотнъм" създаде още няколко интересни положения, но сериозни пропуски направиха Али и Ламела.

В третата минута от добавеното време Лаказет можеше да изравни, след като бе изпуснат сам срещу Лорис, но ударът му премина на сантиметри встрани от далечната греда.