на живо

"Кейн може да те окъпе в плюнки" провали трансфер на младок

Когато си пред преминаване в "Тотнъм", но подкрепяш "Арсенал"

Януарският трансферен прозорец не е сред приятните за английския елитен "Тотнъм". "Шпорите" се провалиха в опитите си за привличане на основните цели - Адама Траоре от "Уулвърхемптън" избра "Барселона", а Луис Диас от "Порто" подписа с "Ливърпул". Лондончани обаче станаха за смях с неуспешния си опит да вземат играч от... седма дивизия.

Става дума за крилото на "Люус" Оли Танър. Официалната причина е, че двете страни не са се разбрали за финансовите условия. Истинската е, че Танър, юноша на местния враг "Арсенал", не крие пристрастията си.

Феновете на "Тотнъм" се възмутиха от стари публикации на Танър в социалните мрежи, в които той се подиграва на клуба и атакува капитана Хари Кейн.

"Шокиращо е, че "Тотнъм" иска от родителите 405 паунда, за да върви детето им до човек, който може да го окъпе в плюнки", пише Танър, визирайки говорния дефект на Кейн. Той дори добавя GIF изображение на популярния анимационен герой SpongeBob.

"Oo, да. Искаме Оли Танър от аматьорските дивизии. 19-годишен фен на "Арсенал", подиграващ се на звездата ни. А той може само да си мечтае да бъде поне наполовина толкова добър футболист. На всичкото отгоре момчето споделя омразата си към клуба ни. Страхотна сделка...", гневи се привърженик на "шпорите".

"Отвратителен си, Оли Танър. Не те искаме!", коментира друг фен, а трети определя таланта като "агент под прикритие".

Танър, чиято цена възлиза на скромните 100 хил. паунда, все пак може скоро да се озове във Висшата лига. Интерес към него проявява "Брайтън".