на живо

Кейн преди Меси в края на годината?

Нападателят на "Тотнъм" има реална възможност да стане топ реализатор на Европа за годината

Getty Images

Хари Кейн може да завърши календарната година като най-добър реализатор в европейския футбол, след като реализира седмия си хеттрик за сезона при победата на "Тотнъм" с 3:0 над "Бърнли" като гост във Висшата лига снощи.

Нападателят вече има 53 попадения в официални мачове на клубно и национални ниво през 2017-а и изостава само на едно от аржентинската звезда Лионел Меси от "Барселона".

Кейн се изравни с поляка Роберт Левандовски от "Байерн" Мюнхен, с португалеца Кристиано Роналдо от "Реал" Мадрид и с уругваеца Единсон Кавани от "Пари Сен Жермен", но единствен може да задмине Меси в предстоящото домакинството на "Саутхямптън" на 26 декември в последния мач на лондончани за годината.

Английският национал записа и 36-и гол във Висшата лига за календарната година, с което изравни рекорда на Алан Шиърър от 1995-а.

"Той е страхотен играч. Нуждае се от още един гол, за да изпревари Алан. Ще видим какво ще се случи в следващия ни мач. Но всичко това е фантастично за него", коментира мениджърът на столичани Маурисио Почетино.