на живо

Кейта взе номера на Джерард (ВИДЕО)

"Ливърпул" най-после представи играча, който привлече още преди година

Twitter

Наби Кейта най-после бе официално представен като ново попълнение на "Ливърпул". Играчът, който се разбра с мърсисайдци преди почти година, ще носи фланелката с номер 8, която до преди няколко сезона бе на гърба на легендарния капитан Стивън Джерард.

Според английските медии "Ливърпул" ще плати на "РБ Лайпциг" 52,75 милиона паунда. Сумата зависеше от крайното класиране на тима в Бундеслигата.

Лично новият мениджър на "Рейнджърс" връчи емблематичната фланелка на обещаващия полузащитник.

"Това е невероятен ден за мен. Стивън Джерард ми даде фланелката с №8. Когато това се случи, бях много изненадан, не го очаквах. Когато влезе, аз го погледнах и възкликнах, защото той е легенда", сподели Кейта пред официалния сайт на мърсисайдци.

"Когато гледах как играеше отборът през миналия сезон, исках да правя същото, да бъда част от този състав. Избрах "Ливърпул", защото това е отбор, който съм гледал много често. Говорих много и със Садио Мане, който ми разказа доста неща за тима и клуба. Говорих и с треньора, който ми разказа за проекта и това ме мотивира още повече", добави още полузащитникът.