на живо

Кепа не мисли да чака повече "Реал", преподписва с "Атлетик" Билбао

Вратарят се насочва към нов договор с настоящия си клуб

Трансферната сага, свързана с Кепа Аризабалага и евентуалното му пристигане на "Сантяго Бернабеу" изглежда е към своя край.

Баският вратар не мисли да чака още официална оферта от страна на "кралския клуб", затова играчът възнамерява да поднови договора си с "Атлетик" Билбао.

След почти 16-месечни спекулации се очаква Кепа да подпише своя контракт с тима от "Сан Мамес".

Споразумението ще бъде до 2023 или 2024 г., като по този начин вратарят ще се превърне в един от тримата най-високоплатени играчи в клуба. Треньорът на "белия балет" - Зинедин Зидан, няколко пъти подчерта, че отборът му няма да има нови попълнения през януари. Към момента титулярен страж на "Реал" е Кейлор Навас.

Решението на играещия с номер 1 ще рефлектира върху избора за трети и четвърти вратар. Алекс Ремиро, намиращ се понастоящем в "Хуеска", и Унай Симон - част от младежкия отбор на "Атлетик", имат договори до 2019 г., но изглежда, че отборът след това няма да желае да ги задържи.

23-годишният вратар е взел участие в 14 срещи, като има и 4 "сухи" мрежи. Има и една среща с националния отбор на Испания, като дебютира срещу Коста Рика, когато "Ла Фурия Роха" печели с убедителното 5:0.

С юношите до 19 години е европейски шампион.