на живо

Кевин де Бройне стана Играч на сезона във Висшата лига

Белгиецът изпревари трима от "Ливърпул", Варди, голмайстора на "Саутхемптън" и вратаря на "Бърнли"

Getty Images

Полузащитникът на "Манчестър Сити" Кевин де Бройне се е представил най-добре от всичките си колеги по време на сезон 2019/2020 в английската Висша лига. Това показват резултатите от анкетата за Играч на кампанията, проведена между фенове, капитани на всичките отбори от най-високия ешалон на футбола на Острова и подбрани експерти.

Де Бройне изигра 35 мача за "гражданите" през сезона, вкарвайки 13 гола в тях. Асистенциите на сметката му са 20, което е изравнен рекорд на първенството. Това не помогна на тима, който завърши на второ място в класирането, изоставайки на 18 точки от лидера "Ливърпул".

Белгиецът остави след себе си в класацията Джордан Хендерсън, Садио Мане и Трент Алекзандър-Арнолд от шампиона "Ливърпул", както и голмайстора на първенството през този сезон Джейми Варди от "Лестър", звездата на "Саутхемптън" Дани Ингс и вратаря на "Бърнли" Ник Поуп.

Де Бройне е третият белгиец, печелил наградата. Преди него с приза се окичиха Венсан Компани (2011/2012 с "Манчестър Сити) и Еден Азар (2014/2015 с "Челси").