на живо

Кевин Дюрант преминава в Голдън Стейт

Звездното присъствие в състава на „воините” се увеличава

Getty Images

Кевин Дюрант сменя Оклахома с Голдън Стейт. Суперзвездата на американския и световния баскетбол обяви решението си тази сутрин.

„Решенията, които взимам, винаги са зависели от възможността ми за израстване като играч. Вече обаче искам и друго – ново приключение. Напускам своята „зона на комфорт” и сменям града. Поемам към място, което ще ми даде възможност да се развивам. Отбор, за чийто успехи ще мога да допринеса. Преминавам в Голдън Стейт.”

„От Вашингтон съм, но Оклахома ме отгледа. Тук научих какво е да си част от едно семейство, да бъдеш мъж. Не мога да опиша какво означават за мен отборът и общността. Те винаги ще имат специално място в моето сърце. Спомени, приятелства. Тези неща са над спортните резултати. Всичко това направи избора ми труден. Боли ме като знам, че ще разочаровам толкова много хора с решението си, но постъпвам правилно, така мисля.”

Според ESPN Дюрант ще подпише двугодишен договор с Уориърс на стойност 54,3 млн. долара.

27-годишният Дюрант прекара 9 години в Оклахома. В последния сезон крилото записа средно по 28,2 точки, 8,2 борби и 5 асистенции на мач. Сега той ще играе в един отбор със Стеф Къри, Клей Томпсън, Дреймънд Грийн и Андре Игуадала. Тази „извънземна” петорка има качествата да бъде най-великата в историята.

Станахме свидетели на най-гръмкия трансфер след онзи на ЛеБрон Джеймс от Кливланд в Маями през лятото на 2010 г.