на живо

Кирил Десподов: Камбуров и Йомов са големи хора. Няма да ги критикувам

"Щастлив съм в "Лудогорец". Хората тук ме ценят, уважават ме", заяви футболист номер 1 на България за 2021 г.

Кирил Десподов: Камбуров и Йомов са големи хора. Няма да ги критикувам

Футболист номер 1 на България за 2021 г. Кирил Десподов отказа да коментира негативната реакция на своите подгласници - втория Мартин Камбуров от "Берое" и третият Георги Йомов от ЦСКА. 

По време на онлайн церемонията се долови напрежение между тримата и разочарование в двамата, останали без приз. За футболиста на "Лудогорец" това е второ такова отличие след 2018 г. 

"Изключително съм щастлив. Тази награда е невероятна, кара те да мечтаеш за по-големи успехи. Щастлив съм, че бях възнаграден от журналистите, които следят през годината нашите изяви под лупа и всяко едно наше представяне. По принцип винаги се готвя за победа дали е на церемония или победа. Очаквах да спечеля. До последно не знаех, сърцето ми тупкаше силно. Йомов каза, че не всеки харесва да е трети, с което съм абсолютно съгласен. За Мартин Камбуров не го познавам лично като човек, но шапка му свалям и заради рекорда, който постигна. Това няма да се побори в близките 50 години. Всеки сам си носи глава на раменете, всеки сам отговаря за своите действия. Те са големи хора, така че не съм аз човекът, който ще критикува за реакциите им по време на церемонията. Пожелавам им да са живи и здрави, да нямат контузии", заяви Десподов в специално интервю за предаването COOLt.

Снимка: Lap.bg

Той говори и за евентуален негов трансфер в близките дни, като уточни, че в момента се чувства щастлив в "Лудогорец". Той подписа с разградчани през 2020 г.

"От 1-2 години съм улегнал малко и престанах да чета медиите, кой какво пише и за къде ме спрягат. Всяка година, когато дойде трансферният прозорец, моето име се споменава с 5 държави и 18 отбора. Гледам да не обръщам внимание на тези неща. Когато има нещо конкретно и официално на масата, ще го премисля, ще го изкоментирам и с "Лудогорец" и ще взема някакво решение. Мога да кажа на 100%, че в момента съм много щастлив в "Лудогорец", хората тук ме ценят, уважават ме и дали ще поема някъде тази година, времето ще покаже. Доста пораснах, преминах през тежки моменти. Най-тежкият момент беше преминаването ми в "Лудогорец". Ние сме професионалисти, гледаме си нашите интереси и мечти. Феновете няма да го разберат, за което няма как да ги критикувам. Това си е тяхно мнение. ", каза Десподов. 

Снимка: Lap.bg

Като част от националния тим, Десподов заяви, че не е доволен от резултатите на "лъвовете" в последните години, но гарантира, че той и всеки един от съотборниците му се влагат максимално и се надява скоро това да даде резултат.

Снимка: Lap.bg

"Вие хората не сте щастливи, не си мислете, че ние футболистите сме щастливи, че нямаме някакви резултати. Даваме всичко от себе си. Всеки един, който носи националната фланелка, се раздава на максимум. Играеш за родината, няма как да се скатаваш", категоричен е Десподов.