на живо

Кирил Десподов: Не трима, а 13 трябва да се борят за "Футболист на годината"

"През 2021 г. записах добри резултати и направих неща, които никога не бях правил", каза избрания за най-добър

Кирил Десподов: Не трима, а 13 трябва да се борят за "Футболист на годината"

Ако не трима, а 13 са конкурентите за наградата "Футболист на годината", националният отбор ще върви. Това е мнението на последния носител на важния приз - Кирил Десподов от "Лудогорец". Днес (8 март) той получи статуетката, която е втора във витрината му след отличието за 2018 г. 

"Да получа тази награда означава голяма чест за мен. Трябва да има конкуренция и не трима, а 13 да се борят за приза за "Футболист на годината". Това ще помогне и на националния отбор да върви нагоре. Всяка награда е специална за мен. Тази година, която мина, мисля, че се представих на добро ниво в мачовете и в първенството, и в турнирите. И тази година имаше конкуренция, но съм радостен, че спечелих първото място", заяви той.

Снимка: Lap.bg

"През 2021 година направих неща, които не бях правил, записах добри резултати, спечелих трофеи с "Лудогорец". Представянето ми беше на високо ниво. Винаги имам цели, винаги искам да печеля отборни и клубни награди", допълни той.

Десподов е категоричен, че тимът му ще се бори за нови отличия и през настоящия сезон.

Снимка: Lap.bg

"Купата и шампионатът са нашите цели до края на сезона, след това имаме други. За бъдещето си имам планове, но сега съм фокусиран да спечелим Купата и шампионата. След това ще преценим, но не всичко е на всяка цена.", заяви Футболист номер 1.

Асът на "Лудогорец" сподели, че вижда по-голяма конкуренция в лицето на ЦСКА и "Левски".

Снимка: Lap.bg

"Определено и двата отбора са израснали и са по-силни от миналата година. Тази конкуренция ни държи будни. Надявам се с "Левски" да стане хубав мач. Да има голове и да бъде интересен за зрителите, като най-важното е да победим", заяви още Десподов.