на живо

Кирил Десподов отива в "Лудогорец"?

Очаква се нападателят да премине в разградския тим под наем

Facebook

Сензация в последните часове на трансферния прозорец! Футболист номер 1 на България за 2018 г. - Кирил Десподов, може да премине в "Лудогорец".

Информация за интерес към нападателя, който има договор с италианския първодивизионен "Каляри" до 2023 г., от страна на "орлите" се появи първо в "Скай Италия".

Според сайта dsport.bg, сделката вече е факт, като остава да бъде обявена в близките часове. Десподов преминава в разградския тим под наем с контракт за 1 година. Той е договорил и личните си условия с клуба.

В социалните мрежи пък се появи снимка на футболиста с шал на "Лудогорец", придружена от информацията, че "Каляри" ще прибере 500 хил. евро от сделката, Десподов ще получава по-високо възнаграждение в Разград, а през 2021 г. "орлите" ще могат и да откупят правата му.

23-годишният футболист е играл в "Литекс", а след това се превърна в основна фигура и любимец на публиката на ЦСКА. Той премина в "Каляри" през 2019 г., но не успя да се наложи в тима. Беше преотстъпен на австрийския "Щурм" Грац, а през лятото се завърна в Италия. Треньорът на "Каляри" обаче няма да разчита на него за сезон 2020/2021.

Снимка: Lap.bg

Недоволни от евентуалния трансфер със сигурност ще са феновете на ЦСКА, които приемат "Лудогорец" като един от големите си врагове в шампионата.

В последните дни Десподов се спрягаше за ново попълнение на гръцките АЕК и ПАОК, турските "Галатасарай" и "Газиантеп", както и италианския "Кротоне". 

В момента той е на лагер с националния отбор на България и се готви за мача от плейофите за класиране на европейското първенство, преместено за 2021 г., срещу Унгария на 8 октомври.