на живо

Кирил Десподов пред bTV: Тази награда няма да ме изпрати в космоса (ВИДЕО)

"2019-а ще е моята година, защото играя с номер 19", каза футболист номер 1 на България за изминалите 12 месеца

Lap.bg

Футболистът на ЦСКА Кирил Десподов спечели приза за най-добър български футболист за 2018 г., но е убеден, че наградата няма да го главозамае. Минути след награждаването той се пошегува пред камерата на bTV на "космическа" тема.

"Чувствам се по-улегнал. Правил съм изказвания под въздействието на емоции. Не мисля, че тази награда ще ме изпрати в космоса. Не искам да коментирам това повече, защото нараних доста хора. Не искам да има негативна мисъл и емоция към мен", каза Десподов.

През 2017 г. той използва подобно изказване след едно от дербитата на "червените" срещу "Левски".

В битката за най-ценния индивидуален трофей в българския футбол, който се присъжда за 58-ми път, Десподов изпревари Георги Петков от "Славия" и Тодор Неделев от "Ботев" Пловдив. Така той надгради индивидуалните си отличия от анкетата, след като грабна приза за най-перспективен млад футболист за 2017 г.

"Голяма битка с двама много силни претенденти. И двамата заслужаваха първото място, защото се представиха на много високо ниво. Вътрешно в себе си я исках, надявах се и се радвам, че избрахте мен. Изпращам много добра година. Успях да отбележа голове, да направя асистенции, да помогна на отбора. Усещам, че 2019 г. е моята, защото играя с номер 19.", заяви футболистът на ЦСКА.

"Според мен това е един много голям скок. Всички пишат, че ме искат в Англия, в Италия, в Германия... само в Афганистан не ме пратиха. Гледам да не обръщам внимание на това нещо, защото малко или много може да ми повлияе на психиката.", добави той.