на живо

Кирил Домусчиев: Готов съм да помогна на "Левски", но не като собственик

"Българският футбол няма да е същият без "Левски", заяви собственикът на "Лудогорец"

Lap.bg

Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев заяви, че е готов да помогне с каквото може на "Левски", но подчерта, че няма намерение да става собственик или генерален спонсор на "сините".

Отборът от стадион "Георги Аспарухов" е в тежка ситуация, след като бяха приети промените в Закона за хазарта, които засегнаха компания за лотарийни игри, собственост на Васил Божков. Преди дни пък мажоритарният акционер Георги Попов, приближен на бизнесмена, джироса акциите си на Бойко Борисов. От своя страна премиерът отказа да ги приеме.

"Много е важно "Левски" да излезе от тази ситуация и да се стабилизира. Българският футбол няма да е същият без "Левски". Ако мога да помогна с нещо, съм готов. Не ме разбирайте погрешно - няма да ставам собственик или генерален спонсор на "Левски". "Левски" има огромен потенциал и не се притеснявам за тях. Малките клубове да му мислят. Четох, че "Левски" има 1 милион привърженици. Всеки да даде по 10 лева и ще съберат 10 милиона", посъветва Домусчиев.

Днес (15 май) стана ясно, че "Лудогорец" е първият български отбор, който в два поредни месеца (март и април) се възползва от държавната помощ по схемата "60/40".

Той обясни този факт с оттеглянето на спонсори заради пандемията от коронавирус и липсата на футболни срещи. Домусчиев разкри още, че при преподписването на договорите, заплатите на футболистите са намалени с до 50% заради финансовите загуби.