на живо

Китаец изпързаля "Арсенал"

Артилеристите станаха жертва на комична измама

"Арсенал" падна в жертва на странна и доста комична измама. Лондонският клуб договори сделка с китайската компания за производство на автомобили BYD, но по всичко изглежда, че договорът е подписан от човек, който само се представя за служител на фирмата.

През април артилеристите разкриха, че планират партньорство с "най-големия производител на електромобили в света". Само три месеца по-късно се оказва, че мъжът, на когото е поверено финализирането на документите, дори не работи в компанията.

Заподозреният за измамата Ли Жуан вече е задържан, а полицията в Шанхай е започнала разследване.

Доказателствата сочат, че Жуан е наел помещение в китайския град и е примамил потенциални клиенти с твърдението, че е открил клон на BYD.

BYD е абревиатура на Build Your Dreams. Фирмата се занимава с дизайн, развитие, производство на коли, автобуси и рекламни автомобили. Тя дава хляб на повече от 220 000 служителите, работещи на пет континента.

В съобщение след предполагаемото подписване на сделката, от "Арсенал" пишат, че партньорството между двете страни е вследствие на успешното предсезонно турне в Шанхай и Пекин миналото лято. Изявлението е придружено от снимка на звездите на тима Гранит Джака, Лоран Косчелни и Шкодран Мустафи, които държат тениска с името BYD и номер 1.

Като част от сделката BYD трябва да получи светеща реклама и брандирани седалки на "Емиратс". Освен това ще има правото да използва легенди на "Арсенал" за специални промоционални събития в Китай.

Миналата седмица BYD публикува съобщение за измамата. Фирмата обвинява Ли Жуан в престъпление, тъй като се е представил за неин работник и е използвал фалшив печат при подписването на контракта.