на живо

Китайци крадат треньора на Хърватия

Азиатска оферта от 5 млн. евро годишно изкушава Златко Далич

Getty Images

Приказката на футболните национали на Хърватия, които си извоюваха статут на герои у дома въпреки загубата с 2:4 от Франция във финала на световното в Русия е напът да бъде помрачена от новината, че храбрите „ватрени” май остават без селекционер.

Треньорът Златко Далич е получил умопомрачително предложение за 5 млн. евро годишно от китайски клуб. Той има договор да води отбора на „шахматистите” още две години, а от местната федерация обсъждат да увеличат драстично заплатата му.

Според президента на хърватската футболна централа – легендата Давор Шукер, възнаграждението на 51-годишния специалист ще нарасне до 1 млн. евро годишно, стига да се съгласи да остане на поста си при новите условия.

В момента човекът, извел Хърватия до историческото второ място на планетата се подписва под скромните 200 000 евро на всеки 12 месеца. Това пък го нарежда на опашката в света на футбола при националните селекционери.

Едноличен лидер в класацията е треньорът на Германия, която капитулира още в груповата фаза на Мондиала – Йоаким Льов (3,85 млн. евро), следван от извелия Франция до световната титла и като капитан (1998 г.), и като треньор (2018) Дидие Дешан (3,5 млн. евро), Станислав Черчесов, който накара цяла Русия да мечтае, класирайки Сборная на четвъртфинал (2,5 млн. евро) и Гарет Саутгейт, който възкреси Англия и начело с него „Трите лъва” играха за първи път от 28 години насам полуфинал на световно първенство (2,5 млн. евро).

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Тагове:

световно 2018