на живо

Китайците позлатяват и Тевес

Аржентинският нападател разби сърцата на феновете на "Бока", сменя Буенос Айрес с Шанхай

Карлос Тевес е поредният футболист от световна класа, който ще заиграе в китайската Суперлига. Аржентинският нападател сменя любимия си "Бока Хуниорс" с "Шанхай Шенхуа". Азиатците са предложили на голаджията 713 хил. евро на седмица. Тевес вече е решил да подпише договора, а изборът му разби сърцата на феновете на настоящия му клуб "Бока Хуниорс".

Карлитос се сбогува със запалянковците на "златисто-сините" при победата срещу "Колон" с 4:1. Той вкара второто попадение за "Бока", а след това беше заменен в 90', получавайки възможност да благодари на феновете за подкрепата.

Запалянко на тима от Буенос Айрес дори нахлу на терена и се поклони пред идола си. Тевес отвърна с прегръдка.

Около стадиона фенове на "Бока" пък държаха транспаранти с призив към Карлитос да остане на "Ла Бонбонера". Той обаче е непоколебим...

В Китай Тевес ще е един от най-скъпоплатените, но местната Суперлига тепърва започва да привлича звезди. Преди дни бразилският национал Оскар, който е със статут на твърда резерва в "Челси", премина в "Шанхай СИПГ" срещу 62 млн. евро и заплата от 480 хил. евро на седмица. Свързват и Джон Тери с трансфер в Суперлигата. Очертава се интересна зимна пауза.

Тагове:

Карлос Теввс