на живо

Класика за "Байерн" срещу "Селтик" (ВИДЕО)

Треньорът Юп Хайнкес убедителен при завръщането си в Шампионската лига

Reuters

"Байерн" Мюнхен не остави никакви шансове на гостуващия "Селтик" и спечели домакинския си мач от третия кръг в Шампионската лига с 3:0.

През първата част гостите не сътвориха нито една атака към вратата на "червените". Още в началото бе отменен гол на Тиаго, защото топката напусна очертанията на игралното поле при центрирането на Левандовски. После съдията Карасьов от Русия не отсъди дузпа за домакините, макар че играч на "Селтик" дръпна за фланелката поляка в наказателното поле на гостуващия тим. 

Все пак надмощието на баварците даде резултат в 17-ата минута, когато Левандовски стреля с глава, вратарят Гордън изби в краката на Мюлер и той се разписа за 1:0. В 29-ата минута Кимих с глава бе точен и "Байерн" поведе с 2:0 преди паузата.

След нея баварците се задоволиха само с още един гол, дело на Хумелс в 51-ата минута след корнер и изстрел с глава.

До края гостите имаха някои възможности за гол, защото концентрацията в защитата на "Байерн" спадна, но добри изяви на вратаря Улрайх не позволиха на гостите да се разпишат. Вратарят на "Селтик" Крейг Гордън също бе на висота и не допусна по-голям разгром за своя отбор след като отрази опасни удари на Робен и Мюлер.

Така треньорът Хайнкес се завърна с победа в Шампионската лига, начело на отбора от Мюнхен, след триумфа с този клуб на финала на турнира през 2013 година.

Тагове:

байерн селтик