на живо

Клаудио Браво подписа с "Манчестър Сити"

"Гражданите" ще платят 17 млн. паунда за чилийския страж

www.mancity.com

"Манчестър Сити" представи официално новото си попълнение Клаудио Браво. "Гражданите" ще платят на "Барселона" 17 млн. паунда за вратаря. Контрактът на 33-годишния страж е за период от 4 години.

Сделката бе финализирана само няколко часа, след като от каталунския гранд обявиха трансфера на холандския вратар Яспер Силесен.

Браво най-вероятно ще бъде титуляр през настоящия сезон, тъй като наставникът на "Сити" Хосеп Гуардиола няма да разчита на настоящия страж Джо Харт, който се очаква да напусне клуба.

Снимка: www.mancity.com

"За мен е чест да съм част от "Манчестър Сити". Знам, че отборът се бори да постигне нещо много специално, и се надявам да присъствам на бъдещите успехи. Не е лесно да напуснеш клуб като "Барселона", но предложението да работя с треньор като Гуардиола не може да бъде отказано", заяви чилиецът.

Мениджърът на "Сити" също изказа задоволството си от пристигането на Браво на "Етихад Стейдиъм". "Клаудио е много добър вратар и идеално се вписва в нашия състав. Той има опит и отлични лидерски качества. Възхищавам му се през последните няколко години и съм много щастлив, че вече е част от отбор", каза Гуардиола.

Снимка: Getty Images

Браво пристигна в "Барселона" след 8 години в "Реал Сосиедад", където има изиграни 229 мача. През последните два сезона футболистът записа 70 мача с "червено-синята" фланелка, като спечели два пъти испанското първенство, два пъти Купата на краля, Суперкупата на Испания, Шампионска лига, Суперкупата на УЕФА и световното клубно първенство.

Браво е част от националния отбор на Чили от 2004 г. Досега има на сметката си 106 мача, а през последните две години спечели Копа Америка.