на живо

Ключов ден за "Левски", Спас Русев е в залата (ГАЛЕРИЯ)

Общото събрание започна, чакат се генерални промени

Промяна на собствеността и нова посока на развитие. Това очакват феновете на "Левски" на днешното Общо събрание, което започна в 11 ч. в зала 3 на НДК. След седмици на слухове и непотвърдени информации вече изглежда почти сигурно, че основният пакет акции ще се озове в ръцете на Спас Русев. Бизнесменът пристигна в залата, като бе прекаран през задния вход, за да избегне срещата с репортерите. Той зае място до настоящите собственици - Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. 

Евентуалното влизане на Русев в клуба се свързва и със значими промени в управленската структура. Очаква се цялата спортно-техническа власт да бъде прехвърлена на Наско Сираков. голмайстор №1 на "сините" за всички времена е спряган за изпълнителен директор и дори за президент. Негова ще бъде думата за оставането на спортния директор Станислав Ангелов, мениджъра Андрей Желязков и треньора Люпко Петрович.

Твърди се още, че Николай Иванов ще запази своите около 25% от акциите, докато Тонев и Ангелов ще се оттеглят. Фенският тръст "Синя България" почти сигурно ще продължи да контролира своите 10%. До края на деня трябва да стане ясна и новата структура на Надзорния и на Управителния съвет. Промените неизбежно ще засегнат всички ръководни нива. Под въпрос е и бъдещето на дългогодишния финансов директор Константин Баждеков.

Тонев, Ангелов и Иванов получиха собствеността безвъзмездно от Тодор Батков през миналия юни. Въпреки обещанията за солиден бюджет и осигуряването на голям брой спонсори обаче тимът не успя да окаже реална съпротива на "Лудогорец" в битката за титлата и отпадна твърде рано в турнира за Купата на България. Все пак второто място осигури участие в Лига Европа, но то приключи още на старта след отпадане от словенския "Марибор".

През лятото така и не бе осъществена качествена селекция, което предизвика недоволство от страна на 69-годишния Петрович и на привържениците. Сръбското светило дори бе заплашен от уволнение след слабия старт на сезона, но последвалата победна серия (включително с 1:0 над "Лудогорец") го бетонираха на поста.