на живо

Клоп защити БФС: Расизмът не е проблем само на България

Според мениджъра на "Ливърпул" трябва да се говори повече за проблема, за да бъде решен

Reuters

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп вярва, че БФС няма вина за расисткия скандал около европейската квалификация между България и Англия в София, завършила 0:6 в полза на "Трите лъва". Според германския специалист проблемът е много сериозен и не касае единствено България.

Преди дни УЕФА наказа България с един мач пред празни трибуни, както и с още един условно при ново провинение в следващите две години. Също така родната централа трябва да плати обща глоба в размер на 85 хил. евро. 

В Англия бяха разочаровани от решението на УЕФА.

"Не съм сигурен какво трябва да бъде наказанието, трудно е да се прецени. Не мисля, че е много важно да обсъждаме каква е санкцията. Важно е да се говори за расизма, за да не се случва отново в бъдеще. Футболната асоциация на България не беше виновна за тази ситуация. Други хора носят вината и трябва да се направи така, че да не действат повече по този начин", каза Юрген Клоп.

"Живеем във време, в което проблемът се завръща или все още съществува - няма значение. Трябва да опитаме да се справим с него. Трябва да се направи така, че тези момчета, не само в България, защото това не е само български проблем, да кажат "съжаляваме, няма да правим повече така", добави германецът.