на живо

Клоп: Ако бием "Реал", ще ни помнят 500 години

"Ливърпул" се готви за "Брайтън" с мисъл за Шампионската лига

Getty Images

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп заяви, че ситуацията през тази година е доста различна и много по-добра за неговия тим. Футболистите от града на Бийтълс посрещат утре "Брайтън" в последен мач за сезона във Висшата лига. Те се нуждаят от точка, за да си осигурят място в Шампионската лига и догодина. "Челси" изоставана на две и гостува на "Нюкасъл".

"Миналата година нещата бяха доста различни. Нуждаехме се от победата и помня как се чувствах тогава. Имахме много тестове, но мисля, че момчетата ги преминаха всички. Последните шест-седем седмици ние се борихме много, справихме се като отбор. Смятам, че заслужаваме мястото си, но ако "Челси" все пак ни изпревари и го заеме, то тогава значи те са го заслужили. Сега трябва да направим последната крачка. "Брайтън" има своите цели, но ние сме готови", каза германският специалист. 

"Място в Шампионската лига е нашата цел от първия ден на сезона. Щях да приема веднага, ако някой ми беше казал в този първи ден, че в последният ще държим нещата в собствените си ръце. Беше възможно да сме постигнали тази цел и по-рано, но различни причини ни попречиха. Една от тях е Шампионската лига, но все пак сме в добра ситуация. В този момент не мога да мисля за финала. Сега трябва да мисля за "Брайтън" и да си осигурим място в турнира и догодина, а след това ще имаме две седмици да се подготвим за финала в Киев. Ще ни помнят 500 години, ако победим "Реал" Мадрид", заяви още Юрген Клоп.

Финалът в Шампионската лига е на 26 май и ще бъде излъчен пряко по bTV Action от 20:30 ч.