на живо

Клоп честити на футболист промоцията във Чемпиъншип

Адебайо Акинфенва от "Уикъмб" е голям фен на мърсисайдци

Getty Images

Какво по-хубаво от това да помогнеш на своя тим да се изкачи на крачка от елита на едно от най-силните европейски футболни първенства - английското? Ами да получиш поздравления от любимия ти мениджър!

Адебайо Акинфенва от "Уикъмб" - тима, който през сезон 2020/2021 ще играе във второто ниво на английския футбол Чемпиъншип, беше приятно изненадан, след като на екрана на телефона му се появи не кой да е, а мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп!

Снимка: Getty Images

Германецът, с чиято помощ мърсисайдци прекъснаха 30-годишната шампионска суша, изпрати на футболиста поздрав, след като стана ясно, че "Уикъмб" е новия член на по-горната дивизия. Тимът спечели финалния плейоф срещу "Оксфорд" с 2:1.

Футболистът никога не е крил своите пристрастия към новия шампион на Англия, за това е разбираемо неговото вълнение от обаждането на Клоп. Мениджърът на "Ливърпул" заяви, че е гледал решаващия мач, а играчите са му съобщили, че Акинфенва му е фен и иска да се свърже с него.

"Честито. Сигурен съм, че през целия си живот си искал да играеш в Чемпиъншип. Сега най-накрая се класирахте. Много добре. Страхотна, голяма победа. Дори в тези странни времена се надявам да празнувате по подходящ начин", казва Клоп в краткото видео. 

38-годишният футболист, който отбеляза 10 гола през сезона, може да има внушителна физика, но този малък жест го накара да се радва като малко дете.