на живо

Клоп: Финалът ще е стартова площадка за нови подвизи (ВИДЕО)

"Трябва да съм луд, ако мисля, че "Тотнъм" има предимство", каза мениджърът на "Ливърпул"

Стартова площадка за нови успехи - така определи финалът на Шампионската лига срещу "Тотнъм" мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп.

Той отговори на въпросите на журналистите преди утрешното (1 юни) зрелище, което може да гледате пряко по bTV Action от 21:00 ч.

"Всеки финал е различен, срещаш се с различни отбори, всичко е различно. Говорил съм доста по всеки въпрос, така че, може аз съм причината да загубим 6 финални мача. Ако това не е така, можем да променим ситуацията. Не се учим от финалите. Миналата година получихме 3 странни гола, но изиграхме добър мач. Трябва да го приемем. Научихме доста. Повече от 3 години съм с някои от тези играчи. Съставът ще бъде различен от миналата година. Този финал искаме да възприемем като стартова площадка за следващите ни подвизи", бяха първите думи на Клоп.

Снимка: Reuters

Мърсисайдци са играли в 8 финала в турнира, имат 5 отличия, а през миналия сезон загубиха именно най-важната среща в Шампионската лига. Тогава "Реал" Мадрид триумфира с 3:1.

Мениджърът на "Ливърпул" загатна, че контузеният Роберто Фирмино тренира заедно със своите съотборници, но в типичния си стил не пожела да разкрие повече подробности.

"Ако Почетино (б.а. - мениджърът на "Тотнъм") след малко ви каже стартовият си състав, то и аз ще ви се обадя да ви кажа. Ако мислех, че "Тотнъм" има предимство, бих бил луд. За колегата бих казал същото. Не мислим за това кой има предимство. Въпросът е утре кой ще има предимство. Хората казват, че сме фаворити, но през сезона имахме доста сложни мачове срещу тях. Трудно е да се търси предимство в този мач. То идва от възможностите, които създаваш в мача. Към момента няма как да говоря за това", коментира още той.

Снимка: Reuters

Пред журналистите Клоп заяви, че чувства подкрепа от своята родина Германия, а късметът не е водещ във важния мач.

"В последно време печелим много полуфинали. Ако напиша книга за това, ще си я купите. Нормален човек съм и, ако седна да мисля, че късметът е причината, тогава бих бил загубеняк. Не мисля, че нещата стоят така. Има моменти в които имаш, и в които нямаш късмет. Не мога да променя нищо. Ако работиш за късмета, той ще те сполети", каза той.

Ще бъде ли доволен Клоп от развитието на срещата с "Тотнъм" утре (1 юни), гледайте пряко по bTV Action от 21:00 ч.