на живо

Клоп: "Ливърпул" винаги се цели в титлата

Мениджърът на "мърсисайдци" вярва, че отборът може да триумфира в турнира за Купата на лигата

Getty Images

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп ще разчита на всичките си основни футболисти за предстоящия мач от турнира за Купата на лигата на Англия срещу "Дарби" Каунти.

Специалистът заяви, че целта пред отбора е спечелването на трофея, след като през миналия сезон "мърсисайдци" загубиха на финала от "Манчестър Сити" след изпълнение на дузпи.

"Щом участваме в турнира, значи целта ни е да го спечелим. Класирането на финал носи радост, само ако победиш в него. Сега е прекалено рано да говорим за това. "Ливърпул" ще играе с най-доброто срещу "Дарби" Каунти. Няма да давам почивка на играчи, които са на 100% здрави физически. Искаме да спечелим трофея и сега трябва да направим първата крачка", заяви Клоп.

Роберто Фирмино, който не бе част от състава при победата с 2:1 над "Челси" в Премиър Лийг, както и бранителят Мамаду Сако, почти сигурно ще пропуснат двубоя.

"Фирмино вече тренира, той би могъл да играе, но лекарите препоръчаха да пропусне мача. Сако пък все още набира физическа форма", каза мениджърът.