на живо

Клоп: "Юнайтед" има повече дузпи за 2 години, отколкото аз за 5 години и половина

Мениджърът на "Ливърпул" скочи на съдийството след загубата от "Саутхемптън"

Reuters

Mениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп смята, че тимът му е бил ощетен при загубата с 0:1 от "Саутхемптън". Според германеца, "червените" са били лишени от две чисти дузпи.

В първата ситуация удар на Жоржиньо Вайналдум към вратата бе блокиран от ръката на Джак Стивънс, а след това Садио Мане падна в наказателното поле след контакт с Кайл Уокър-Питърс. И в двата случая главният рефер Андре Маринър не отсъди в полза на "Ливърпул".

За шампионите това е втора загуба от началото на сезона и трета поредна грешна стъпка. 

Снимка: Reuters

Клоп изрази мнение, че при други отбори решенията са щели да бъдат различни. Той дори сравни броя на отсъдени дузпи в полза на неговия отбор с тези на "Манчестър Юнайтед".

"Най-добрите ситуации, които имахме, бяха със Садио Мане с топка в крака. Ако някой още веднъж каже, че той е симулант, това ще бъде най-голямата шега на света. Момчето се опита да остане на краката си по всякакъв възможен начин. В две ситуации други отбори биха получили дузпа. А ръката? Не знам кой може да ми обясни това", започна той.

"Чувам, че "Манчестър Юнайтед" е получил повече дузпи за две години, отколкото аз за пет години и половина. Нямам представа дали вината е моя, нито как е възможно това".

"Това обаче не е извинение за представянето ни. Не можем да променим решенията и трябва да ги уважаваме. Можем обаче да променим представянето ни. Фокусираме се върху това", заяви Клоп в интервютата след мача.

Снимка: Reuters

Германецът продължи с негодуванието си след неотсъдения наказателен удар срещу Садио Мане.

"Имахме много добра видимост към инцидента с Мане. Това изглеждаше чиста дузпа. Обърнах се към четвъртия съдия и го попитах дали ситуацията няма да бъде проверена с ВАР. Той ми каза, че вече е проверена и дузпа няма. Това е истината на 100%. Сега някой да ми каже как провериха толкова бързо и прегледаха положението от всички възможни ъгли", завърши Клоп.

След поражението от "светците", "Ливърпул" и "Манчестър Юнайтед" делят първата позиция в класирането, като мърсисайдци са лидери с по-добра голова разлика. "Червените дяволи" обаче са с мач по-малко и имат възможност да излязат начело във Висшата лига, ако спечелят отложения си двубой с "Бърнли".

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com