на живо

Клоп: "Ливърпул" се завръща сред най-големите в Европа

"Победата ни е абсолютно заслужена", заяви мениджърът на четвъртфиналистите в Шампионска лига

Reuters

Сред най-големите! Там е мястото на 5-кратния победител в Шампионска лига - "Ливърпул", а победата над "Байерн" Мюнхен на осминафинал е крачка към завръщане в елитната компания.

"Победата ни е абсолютно заслужена. Няма значение кой ще ни се падне в следващата фаза. Момчетата обичат този турнир и в него показват най-доброто от себе си. Отношението им бе невероятно. Триото в атака бе невероятно, играчите, които влязоха също помогнаха много. Показахме на всички, че "Ливърпул" се завръща сред най-големите отбори в Европа", заяви мениджърът Юрген Клоп на "Ливърпул" след мача в Мюнхен.

След 0:0 в първата среща, "червените дяволи" победиха с 3:1 "Байерн" Мюнхен и така си осигуриха място в четвъртфиналите. Срещу кого ще играят момчетата на Клоп в следващата фаза ще стане ясно в петък (15 март), когато е жребият. Може да го гледате на живо по bTV Action от 13:00 ч.

"Искам да гледам първия гол хиляда пъти. В защита всичко беше прекрасно, обичайно не се защитаваме така в мачовете като гости в Шампионска лига, но днес го направихме. Вкарахме още два гола, можеше да вкараме още един чрез Салах. Що се отнася до картона на Робертсън, той направи глупост, но той е млад играч. Вероятно сме зарадвали и феновете на "Борусия" Дортмунд с тази победа", пошегува се мениджърът. 

Преди да застане начело на "Ливърпул", германецът бе треньор именно на "жълто-черните", които в момента се боят за лидерската позиция в Бундеслигата с "Байерн".