на живо

Клоп: Не се отнасяйте към играчите като към коне

Getty Images

Новият треньор на английския футболен клуб Ливърпул – Юрген Клоп – се изказа офанзивно по повод политиката на Футболната асоциация на Англия (ФА) спрямо младите играчи, които защитават цветовете на юношеските национални отбори. В Мелууд (тренировъчната база на Ливърпул) пред журналисти треньорът сподели:

Младите играчи са нашето бъдеще. Ако се отнасяме към тях като към коне, то ние ще възпитаме коне. Желанието ни е да им помогнем да докажат себе си, да станат по-добри и да получат достатъчно време за изява на терена, а не напрежение. Просто няма нужда да играят три срещи в рамките на 5 дни – това е всичко, което искам да кажа.

Коментарът на специалиста е по повод травмата на Джордан Роситър, заради която полузащитникът отпадна от групата на Ливърпул за предстоящата среща на тима с Рубин (Казан) в Лига Европа. Младата надежда на „мърсисайдци” получи контузия, след като изигра 3 двубоя в по-малко от седмица за юношеския национален отбор на Англия до 19 годишна възраст.

Тази вечер Ливърпул приема Рубин (Казан) в мач от група „Б” на Лига Европа. За английския тим, освен Роситър, ще отсъства и нападателят Даниъл Стъридж. Юрген Клоп подтвърди, че Кристиан Бентеке, Роберто Фирмино и Деян Ловрен са възстановени и ще бъдат на негово разположение за първия мач на треньора на „Анфийлд”. Срещата между Ливърпул и Рубин (Казан) можете да наблюдавате пряко по bTV Action тази вечер от 22:05ч.