на живо

Клоп: Всички останали могат да празнуват, но не и ние

"Ливърпул" има аванс от 16 точки на върха и мач по-малко

Getty Images

Отборът на "Ливърпул" направи още една огромна крачка към първата си титла в Англия от 30 години насам. Мърсисайдци победиха с 2:0 най-големия си съперник в исторически план - "Манчестър Юнайтед", и вече са с аванс от 16 точки на върха във Висшата лига, като са и с мач по-малко.

Въпреки наглед огромната преднина пред втория "Манчестър Сити", мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп не бърза с радостта.

"Да, феновете могат да пеят, че титлата е наша. Това не се случва за първи път и не е проблем. Всички останали могат да си позволят да празнуват, но не и ние. За мен нищо не се е променило, освен че добавихме още три точки към актива си. Ако преценя, че ситуацията коренно се е променила, веднага ще ви информирам", каза германският специалист пред журналистите.

"Не се вълнувам дали някой ще ни настигне, или не. Това е Висшата лига. В четвъртък играем срещу "Уулвърхемптън", което ще е поредното ни изключително тежко предизвикателство. В мозъка ми няма достатъчно място да мисля за нещо друго", добави Клоп.

"През първото полувреме играхме с невероятна енергия и доминирахме изцяло. Доволен съм от представянето ни в 85-90% от мача. В друг ден щяхме да сме вкарали два или три гола до почивката", уточни мениджърът.

"Ливърпул" победи "Юнайтед" с голове на Върджил ван Дайк с глава през първото полувреме и на Мохамед Салах в добавеното време на срещата на "Анфийлд".

Снимка: Getty Images

При попадението на египтянина, с асистенция се отчете вратарят Алисон. Това не се бе случвало в мач на "Ливърпул" в елита от март 2010 г., когато Хосе Рейна подаде за гол на Фернандо Торес срещу "Съндърланд".

"Червените" удължиха впечатляващата си серия без поражение във Висшата лига на 39 мача и записаха 19-а поредна победа у дома, доближавайки се на две от клубния рекорд. Освен това мърсисайдци са взели 91 точки от 93 възможни в последните си 31 двубоя.

"Ливърпул" отбеляза гол във всеки един от 22-те кръга през настоящия сезон. Нещо, което никой не бе правил от сезон 2001/02, когато "Арсенал" завърши шампионския си сезон с поне едно попадение на мач.