на живо

Клоп за трансферите в "Челси": Ние не сме собственост на държави и олигарси

Мениджърът на "Ливърпул" разкритикува политиката на тима от Лондон

Reuters

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп разкритикува "Челси" заради огромната сума, която "сините" похарчиха до момента за нови попълнения.

Лондончани са най-активният отбор от Висшата лига на трансферния пазар и привлякоха играчи като Хаким Зиеш, Тимо Вернер, Кай Хаверц и Бен Чилуел срещу сериозни суми.

В "Ливърпул" пък се подсилиха единствено с гръцкия защитник на "Олимпиакос" Костас Цимикас, който пристигна на "Анфийлд" като резерва на левия бек Андрю Робъртсън. "Живеем в свят, в който в момента има голяма несигурност. За някои клубове не е толкова важно колко е несигурно бъдещето - тези, които са собственост на държави и олигарси, това е истината. Ние сме различен клуб", коментира Клоп преди началото на новия сезон в Англия.

"Стигнахме до финала на Шампионската лига преди две години, след това спечелихме Шампионската лига и след това спечелихме Висшата лига като бъдем клубът, който сме. Не можем просто да се променим изведнъж и да кажем, че искаме да сме като "Челси". Те привличат много нови играчи. Това може да е предимство, но означава, че те трябва да ги стиковат доста бързо. Не можеш да вземеш 11-те най-добри футболисти в света и да се надяваш, че след седмица ще играят най-добрия футбол. Важна е съвместната работа на тренировъчното игрище", допълни мениджърът.

В Англия твърдят, че полузащитникът на "Байерн" Мюнхен Тиаго Алкантара е договорил личните си условия с "Ливърпул" и скоро ще премине на "Анфийлд".

Новият сезон във Висшата лига започва в събота (12 септември).