на живо

Клоп заплаши: Ако не ни намерят подходяща дата, отказваме участие в турнира

"Няма да играем в 3 през нощта на Коледа", заяви мениджърът на "Ливърпул"

Reuters

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп заплаши, че тимът му може да не излезе в следващия мач от Купата на лигата на Англия. Мърсисайдци победиха драматично след 5:5 в редовното време и изпълнение на дузпи "Арсенал", но не е сигурно дали ще играят на четвъртфинал през декември. 

Причината е натовареният график на възпитаниците на Клоп. В последния месец за 2019 г. "Ливърпул" ще трябва да играе и на световното клубно първенство в Доха, Катар, като победител в Шампионската лига, както и в редовния сезон на Висшата лига.

"От Лигата ни казват, че трябва да играем за първенството, което и правим. Ако обаче за Купата не ни намерят подходяща дата... И нямам предвид в 3 часа през нощта на Коледа... Няма да излезем в мача. Трябва да решат. Ако са насрочили някакви срещи и един от тимовете има проблем, значи те трябва да се преразгледат. Надявам се да го направят сега. Този проблем е ясен и трябва да се оправи. Не искам да сме жертвите в случая. Победихме, ясно е, че искаме трофея. Доста хора се надяваха "Арсенал" да ни отстрани днес, но не стана.", заяви Клоп след успеха.

По първоначален план "Ливърпул" трябва да изиграе цели 9 мача през декември. 

Следващите срещи от турнира за Купата на лигата в Англия са насрочени за 17 или 18 декември. В същото време мърсисайдци трябва да са в Доха за световното клубно първенство, което ще се проведе от 11 до 21 декември.