на живо

Клуйверт развежда Де Йонг из Барселона

Легендата на каталунците ще помага в адаптацията на младия си сънародник

Френки де Йонг се сбогува с Амстердам и вече се наслаждава на първите си дни в слънчева Барселона в компанията на легендата на "блаугранас" Патрик Клуйверт.

42-годишният Клуйверт има два престоя на "Камп Ноу" като футболист и треньор, и ще помога на младия си сънародник в адаптацията на новото място.

Де Йонг, неговата приятелка, Клуйверт, жена му и сина му Шейн, който е част от академията на "Барса", си направиха групова снимка, която бе качена в социалните мрежи.

 
 
 
View this post on Instagram

Welcome to Barcelona #bienvenidoabarcelona #happy

A post shared by Shane Kluivert (@shanekluivert) on

Френки де Йонг подписа предварителен договор с "Барса" още през януари. Той е считан за един от най-големите таланти на европейския футбол, а мнозина видяха в него истински наследник на великия Йохан Кройф.

Де Йонг имаше голяма заслуга за феноменалното представяне на "Аякс" в Шампионската лига през тази кампания и стигането до полуфиналите. Той напусна "Аякс" като шампион на Холандия и носител на купата на страната.

Новите съотборници на Де Йонг - Лионел Меси и компания, вече спечелиха титлата в Испания, а в събота ще спорят за трофея в турнира за Купата на Краля срещу "Валенсия". Срещата в Севиля е от 21:30 ч. и ще бъде излъчена на живо по bTV Action.