на живо

"Клуж" развали завръщането на ЦСКА сред големите в Европа (ВИДЕО)

Румънският шампион победи "червените" с 2:0

Румънският шампион "Клуж" победи ЦСКА с 2:0 в първи мач от груповата фаза на Лига Европа. Срещата беше първа за "червените" в евротурнирите след 10-годишна пауза. 

Мачът се игра на националния стадион "Васил Левски" в София. По трибуните присъстваха зрители, които не заемаха повече от 30% от капацитета на спортното съоръжение - под 13 000 души. Всички те бяха задължени да спазват мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19, както и социална дистанция от минимум 1,5 м. 

Снимка: Lap.bg

Двата гола за гостите паднаха през второто полувреме. Първо се разписа Рондон с глава, а след това Деак от дузпа.

„Червените“ започнаха мача с натиск. Добри възможности се откриха пред Георги Йомов, Али Соу и Тиаго. Те обаче не попаднаха в целта до голяма степен заради добрите изяви на вратаря на „Клуж“ Кристиан Балгардеан.

Снимка: Lap.bg

Постепенно футболистите на румънския шампион се ориентираха в ситуацията на националния стадион „Васил Левски“ и също започнаха да поглеждат към вратата на домакините. Паун стреля опасно, но вратарят на „червените“ Бусато беше на мястото си и запази нулевото равенство. Така двата отбора се оттеглиха за почивка.

Втората част започна кошмарно за домакините. В 53-ата минута те допуснаха гол. След центриране от корнер Рондон от „Клуж“ прати топката във вратата на „червените“ с глава.

Снимка: Lap.bg

Попадението като че ли разконцентрира футболистите на Стамен Белчев, които започнаха да грешат. Така се стигна до 71-ата минута, когато съдията отсъди дузпа в полза на румънския тим. Наказателният удар дойде след нарушение на Юга в наказателното поле на ЦСКА. Зад топката застана Деак и направи резултата 2:0 за гостите.

Снимка: Lap.bg

„Червените“ се опитаха да се върнат в мача, но така и не успяха да намерят правилния път до вратата на „Клуж“. Така завръщането на тима в евротурнирите завърши със загуба с 0:2.

Снимка: Lap.bg

В следващия кръг (29 септември) българският тим гостува на италианския гранд „Рома“, докато „Клуж“ е домакин на швейцарския „Йънг Бойс“.

Тагове:

цска клуж