на живо

Кметът на Пловдив се срещна с кандидат-собственика на "Ботев" Пловдив

Според Здравко Димитров, намеренията за инвестиции в клуба са сериозни

Facebook

Има сериозни намерения за инвестиране в "Ботев", обяви кметът на Пловдив Здравко Димитров след проведена среща. Той съобщи, че се е видял с руски инвеститор, но не споменава неговото име.

"Заедно със заместник-кмета по строителството Пламен Райчев и главния архитект Димитър Ахрянов се срещнахме с кандидата за акциите на "Ботев", написа Димитров на страницата си във "Фейсбук" и изрази увереност, че "Ботев" ще се върне там, където му е мястото.

"Заявени бяха сериозни намерения да се инвестира в "Ботев". Хората проявиха интерес към базите на клуба и състоянието на детско-юношеската школа, питаха как върви дострояването на стадиона и кога ще бъде готов", допълни кметът на Пловдив.

Снимка: Getty Images

В началото на седмицата се появи информация, че бизнесменът, който има интерес към "Ботев" се казва Антон Зингаревич. Той е на 38 години, от Русия, и за кратко е бил собственик на английския "Рединг".

По информация на bTV Зингаревич се е съгласил да поема издръжката на клуба. Все още няма официално потвърждение, но се очаква такова да се появи в близките дни.

"Ботев" се намира в тежко положение след оттеглянето на бизнесмена Георги Самуилов, който издържаше клуба. В момента клубът се издържа от дарения на феновете си.