на живо

Апостол Апостолов: Кой е Стилиян Петров да определя за кого да агитирам? (ВИДЕО)

Кметът на Симитли отговори на бившия капитан на "лъвовете"

Апостол Апостолов: Кой е Стилиян Петров да определя за кого да агитирам? (ВИДЕО)

На пресконференцията преди утрешния конгрес Стилиян Петров, който е член на екипа на кандидата за президент Димитър Бербатов, обяви, че е чул притеснителни неща от представители на 140 клуба. Той посочи и конкретни хора, лобирали за Борислав Михайлов. Споменати бяха имената на двама души - Апостол Апостолов, кмет на Симитли, и Радой Христов, който е областен шеф на футбола в Монтана.

bTV потърси Апостол Апостолов за коментар, който реагира остро на думите на Петров.

"Кой е Стилиян Петров да определя кой за кого да агитира? В крайна сметка ние живеем в едно демократично общество, а Стилиян Петров вече дълги години живее в най-старата демокрация в Европа и не му отива да отправя такива обвинения. Ако Стилиян Петров мисли, че по такъв тоталитарен начин, ако те спечелят конгреса, ще продължават по същия начин... няма да се получи. Никой няма да ги търпи!", каза Апостолов.

"Кой е Стилиян Петров да определя за кого да агитира Апостол Апостолов или за кого да гласува Апостол Апостолов? Да не говорим за великите глупости, които изрече. Едва ли не съм се обаждал в цяла България и съм заплашвал делегатите на конгреса, че ще ги уволнявам, ако не гласуват за Боби Михайлов. Аз такива възможности нямам и всички хора в България го знаят."

"Агитирал съм за когото съм преценил, че е най-добрият кандидат. Да, агитирал съм за Борислав Михайлов, на този етап според мен той е най-добрият кандидат, но съм агитирал тези, които са искали да чуят моето мнение. На Митко Бербатов в лична среща съм му казал, че за него няма да гласувам, и съм му казал защо. Мисля, че тези момчета все още не са подготвени.", каза още кметът на Симитли.

Другият споменат от Стилиян Петров - Радой Христов, отказа коментар.