на живо

Коби Брайънт загина в катастрофа с хеликоптер

Сред жертвите е и 13-годишната дъщеря на легендарния баскетболист

Отиде си една от най-големите емблеми на НБА - Коби Брайънт. Легендарният гард на "Лос Анджелис Лейкърс" загина на 41-годишна възраст, след като хеликоптерът, с който пътувал е катастрофирал в неделя сутрин в Калабасас, щата Калифорния, съобщава TMZ. 

Летателният апарат е загубил височина, разбил се е и се е запалил. Няма оцелели, загинали са девет души - пилот и осем пасажери, сред които е и 13-годишната дъщеря на бившия баскетболист Джиана-Мария.

Сред идентифицираните жертви е бейзболният треньор Джон Алтобели, а според роднини жена му и дъщеря му също са били на борда.

Според "Лос Анджелис Таймс", машината се е запалила във въздуха, като аварията е станала в задната перка на опашката, в резултат на което хеликоптерът е паднал в спираловидна треактория на земята.

Причините за катастрофата се разследват.

TMZ добавя, че на борда не е била съпругата на Коби Брайънт - Ванеса. Те имат четири дъщери, най-малката от които се роди през миналия юни.

Брайънт започна да използва частен хеликоптер в последните си години като играч на "езерняците", за да се придвижва по-лесно за мачовете на тима си.

Часове преди трагедията Брайънт поздрави Леброн Джеймс, който го изпревари по отбелязани точки в НБА. 

Снимка: Getty Images

Брайънт прекара цялата си кариера в "ЛА Лейкърс", като спечели пет пъти титлата и 18 пъти попадна в Мача на звездите, преди да се откаже от активния спорт през 2016 г.

Той бе първият гард в историята на НБА с 20 сезона в Лигата на извънземните.

Прякорът на Брайънт бе Черната мамба. В богата си кариера е отбелязал 33 643 точки, има 7047 овладяни борби и 6306 асистенции.

Има и два златни олимпийски медала със САЩ от Пекин 2008 и Лондон 2012.