на живо

Кобрата: Трябва да се бия за световната титла през първата половина на 2020 г.

Българският боксьор няма да подцени следващия си съперник

Lap.bg

В първата половина на 2020 г. трябва да имам мач за световната титла, заяви Кубрат Пулев в сутрешния блок на БНТ.

Задължителният претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF) вярва, че трябва да спечели следващата си среща, за да не загуби шансове за двубой за световната титла.

На 9 ноември във Фресно, Калифорния Кобрата ще се изправи срещу Райдъл Букър: "Добър боксьор е, добър рекорд от победи има. Не е за подценяване. Няколко боксьори отказаха, но това е фактически човекът, който ще излезе срещу мен и ще играем на 9 ноември", заяви Пулев и добави, че се чувства страхотно в момента.

"Този мач е изключително важен, защото ако загубя, няма да се бия за световната титла. Смятам, че в първата половина на 2020 г. мач за световната титла трябва да има. Но аз сега съм се концентрирал върху този противник, не подценявам никого. Ще изляза концентриран, ще бъда на 100% за победа, за да изкача предпоследното стъпало", завърши Кубрат Пулев.

Кобрата се боксира за последно в края на март, когато победи румънеца Богдан Дину. Българинът е задължителен претендент за пояса на IBF вече година и очаква двубой за световната титла срещу победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа. Техният мач е на 7 декември в Саудитска Арабия.