на живо

Кобрата изръмжа от Зъбчето (ВИДЕО)

Българският боксьор се подготвя на Белмекен от 3 седмици насам

Задължителният претендент за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев покори за пореден път връх Зъбчето - една от атракциите до високопланинската база Белмекен. Там Кобрата се подготвя от 3 седмици насам за следващия си мач - сблъсъка за мечтания пояс срещу британеца Антъни Джошуа. 

Въпреки че тренировките са тежки и изтощителни, Пулев е в прекрасно настроение.

"Раят на Земята е тук!", заяви той от над 2500 м височина. 

И след това заплашително изръмжа!

Кога ще бъде мачът на Кубрат срещу Антъни Джошуа все още не е ясно, но щабовете на двамата боксьори трябва да се разберат за условията - място, дата и разпределение на печалбата след срещата, до 14 февруари. 

Ако това не се случи, от IBF ще назначат таен търг и най-добрата оферта за организиране на мача ще спечели. Печалбата между двамата също се бъде разделена служебно, като 65% от нея ще отидат за британеца, а 35% от приходите - за Пулев.

Ако Джошуа откаже да се боксира с българина, то той трябва да оваканти пояса и тогава срещу Кубрат ще се качи следващият в ранглистата на федерацията.

Като евентуални домакини на мача между Пулев и Джошуа се споменават Катар, Саудитска Арабия и Турция. От щаба на шампиона настояват срещата да бъде във Великобритания. 

В боксовите среди вече се спрягат и две възможни дати, на които да се проведе мача - 30 май или 6 юни.