на живо

Кобрата: Научих, че има граница, която не трябва да се прекрачва

На 22 юли Пулев отново ще се изправи пред Спортната комисия на щата Калифорния

Кубрат Пулев вече знае, че има ясна граница, която не трябва да бъде прекрачвана. Боксьорът отново коментира скандала с целувката по устата на журналистката Дженифър Равало, известна като Джени Суши, и образователния курс за сексуалното насилие, който бе задължен да изкара в САЩ като част от наказанието си от Спортната комисия в Калифорния.

"Научих, че има ясна граница, която не бива никога да се прекрачва. Направих грешка и се поучих от нея", каза Пулев, цитиран от "Лас Вегас сън".

Кобрата обясни, че е извлякъл необходимите поуки както от двучасовия курс, така и от участието си в обсъждане на темата за жените в журналистиката в Университета в Лас Вегас.

"Знаех, че това е грешка. Знам го. Но го направих, защото бях щастлив и много развълнуван (б .ред. - от победата над Богдан Дину). Но това не е оправдание за стореното от мен", каза българинът и посочи, че това, което за него е хубаво, може да се приеме по различен начин от отсрещната страна.

Според Барет Морис, който е водил образователния курс на българина, Пулев никога повече няма да попадне в такова положение: "Мисля, че той се поучи. Съдя за това спрямо това къде беше той преди и след курса."

Въпреки това Морис посочва, че името на боксьора винаги ще се свързва с тази история: "Ако напишете "Пулев" в "Гугъл", това ще се появи. Затова за него е много важно да продължи да бъде борец за справедливост и за граждански права."

На 22 юли в Лос Анджелис Кубрат Пулев ще се изправи за втори път пред Спортната комисия на щата Калифорния. Желанието на боксьора и на щаба му е неговите състезателни права да бъдат възстановени.