на живо

Кобрата получи специален медал на "Сурва" (СНИМКИ)

Боксьорът бе сред гостите на фестивала в Перник

Кубрат Пулев използва последните си дни на родна земя преди да потегли за САЩ, за да засвидетелства за пореден път уважение към българските традиции.

Най-добрият ни боксьор присъства на международния фестивал "Сурва" в Перник, в който се включиха над 7500 участници.

Пулев, на когото му предстои мач отвъд океана през април, уважи поканата на областния управител Ирена Соколова и на кмета на града Вяра Церовска, и бе удостоен със специален медал.

Присъствието на Кобрата, който за трети път в кариерата си е официален претендент за световната титла в тежка категория, доведе до истински фурор сред гостите на най-големия фестивал за кукерски и сурвакарски игри.

Пулев сподели, че за първи път присъства на събитието в Перник. "Продължавайте да носите България в сърцето си, така ще успеем", каза той.

Международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" e най-авторитетната в България и на Балканите изява на традиционни народни игри и обичаи с маски.

По време на празненствата гостите на фестивала могат да видят кукерски маски от всички етнографски области на страната и да се потопят в атмосферата на една вековна традиция.