на живо

Кобрата - с плуване към спортната комисия на Калифорния (ВИДЕО)

Българският боксьор приключи с лагера си в Палма де Майорка

Ден преди изслушването му пред спортната комисия в Калифорния, Кубрат Пулев скочи във водите на Средиземно море. 

Това неописуемо удоволствие в топлото лятно време е част от последната тренировка на българския боксьор в красивата Палма де Майорка. Той вече пътува за САЩ, където на 22 юли му предстои важен "мач".

Тогава Пулев ще се изправи повторно пред спортната комисия на щата Калифорния, като се надява забраната да се боксира на територията на САЩ, която получи през май месец, да бъде вдигната. Кобрата получи наказание от 6 месеца заради целувката по устните на репортерката Дженифър Равало, станала известна като Кралицата на голото суши. По този начин той завърши интервюто след победата над румънеца Богдан Дину.

Комисията забрани на Пулев да участва в мачове и го изпрати на курс за превенция на насилието над жени в медийната сфера. Българският боксьор премина през лекциите и многократно поднесе извиненията си на Равало. На 22 юли казусът на Кобрата ще бъде разглеждан от комисията повторно, като санкцията може да бъде намалена или вдигната напълно.

Това че правата му за САЩ са спрени, не възпрепятства официалния претендент за световната титла в тежка категория за професионалисти (версия IBF) да се готви за новите предизвикателства. За втора поредна година той тренира в Палма де Майорка и под стриктния контрол на легендарния Ули Вегнер. 

При положителна развръзка за Кобрата се очаква следващият му мач да бъде през есента на 2019 г. отново на американска земя.

Тагове:

Кубрат Пулев