на живо

Кобрата се боксира на 9 ноември?

Все още не се знае нито името на съперника, нито мястото на двубоя

Кубрат Пулев ще се завърне на ринга на 9 ноември. Той е включен във вечерта, чийто гвоздей ще бъде двубоят между Джамел Херинг и Ламонт Роуч, твърди един от най-добрите боксови журналисти Франсиско А. Салазар, цитиран от "24 часа".

Все още обаче не е определен неговият съперник, както и мястото на двубоя.

Според Салазар, боксовата вечер е планирана за място край Ню Йорк. Тя ще бъде или във Верона, или на Лонг Айланд. Организатор е промотърската фирма "Топ Ранк" на Боб Аръм, която държи половината права на Пулев. Останалите са у Ивайло Гоцев.

Така Пулев ще се бие за първи път след победата над Богдан Дину в Калифорния. След мача срещу румънеца, българският боксьор отнесе наказание, след като целуна американската журналистка Дженифър Равало, известна като Джени Суши.

Правата на Кобрата обаче бяха възстановени, след като мина задължителен курс срещу сексуалното насилие.

"Кубрат Пулев чака достатъчно. Победителят от мача Анди Руис - Антъни Джошуа трябва да е срещу него, и то до май догодина. Това е категорично решение на Международната боксова федерация. И ако някой избяга, ще си понесе последствията", заяви Боб Аръм в телевизионно интервю.

В последните дни се усилиха слуховете, че украинецът Олександър Усик ще се опита да изпревари Кобрата за мач за титлата. Той бе определен за задължителен претендент от Световната боксова организация, без да е изиграл нито един мач при свръхтежките.

Реваншът между Антъни Джошуа и Анди Руис е потвърден за 7 декември в Дерия, Саудитска Арабия.

Анди Руис шокира Джошуа на 1 юни и му отне всички титли, като го нокаутира в седмия рунд. "Не ме интересува съперникът. Който иска от двамата да става шампион, но да знае, че Кубрат ще го очаква", категоричен бе Боб Аръм.