на живо

Кобрата се справи с Букър и се устреми към световната титла (ГАЛЕРИЯ)

Българинът победи по точки в 10-рундов мач в Калифорния

Кубрат Пулев спечели "най-важния мач" в кариерата си. Българинът победи по точки американеца Райдъл Букър в 10-рундов двубой на боксова галавечер във Фресно, Калифорния. Този успех отвори вратите на Кобрата към нов мач за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF).

Снимка: Twitter

Победата за Пулев бе задължителна, тъй като той заложи статута си на претендент за пояса на IBF, който в момента е притежание на Анди Руис.

По правилник до средата на 2020 г., Кобрата трябва да се боксира за световната титла срещу победителя от реванша между Руис и Антъни Джошуа, който е на 7 декември в Саудитска Арабия.

38-годишният Пулев доминираше през цялата среща. Букър отнесе голям пердах, но до последно се опитваше да разклати българина при контраатаки. 

Съдиите дадоха категорично предимство на Пулев в двубоя. Първият рефер отсъди 99:91 в полза на българина, а останалите двама - 98:92. 

За Кобрата това бе победа номер 28 в 29-ия му мач на профиринга. Единствената му загуба е от Владимир Кличко в мача за световната титла през 2014 г. Успехът бе втори на американска земя след победата над Богдан Дину в края на март.

Букър записа трето поражение в 29-я си мач.

Снимка: Twitter

Кобрата стартира предпазливо, изучавайки съперника. Във втория рунд българинът започна да пласира точни прави удари, но Букър успяваше да се отбранява, въпреки че не изглеждаше никак подвижен.

Третият рунд бе открит с мощно ляво кроше на Пулев. Последваха две десни крошета, а българинът постоянно натискаше Букър към въжетата. 38-годишният софиянец затвори окото на съперника си в края на рунда, а в следващия Букър реши да се боксира по-агресивно, усещайки, че мачът може да бъде спрян заради подутото му око.

Кобрата редуваше крошета с ъперкъти, като американецът предимно се бранеше, но вкарваше опасни удари при контраатаките си.

В петия рунд българинът засили натиска при въжетата, но и Букър не се предаде и отговори с ляво кроше. Серия от дясно кроше, ъперкър и ляво кроше поразклати видимо изморения американец.

Кубрат започна и шестия рунд уверено, но американецът показа признаци на пробуждане с опасни десни крошета и ъперкът.

Кобрата атакува Букър с гонга за начало на седмия рунд. Българинът продължи с плътни и тежки удари.

В осмия рунд Пулев отново не остави нищо на случайността с поредна масирана атака.

В деветия темпото спадна, а българинът пазеше дистанция. Въпреки това Кобрата заби няколко десни крошета, гарнирани с хубаво ляво кроше.

В последния рунд Пулев довърши работата си, затвърждавайки силното си представяне с още няколко точни крошета.

"Минаха осем месеца от последния ми мач, времето беше доста, но съм доволен. Съперникът ми не беше лош, смятам, че се получи добър бой. Контролирах целия мач, бях по-добрият боксьор. Уважение към моя противник, но аз съм боксьор от различно ниво", каза Кубрат Пулев след двубоя.

Очаква се българският боксьор да гледа на живо реванша между Руис и Джошуа на 7 декември.

Тагове:

кубрат пулев