на живо

Кобрата срещу Джошуа през септември?

Реванш между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър промени плановете на световния шампион в тежка категория

Reuters

Кубрат Пулев може да се изправи срещу световния шампион в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Международната боксова организация (IBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO) Антъни Джошуа през септември 2019 г. Това прогнозира авторитетният сайт worldboxingnews.net.

Българският боксьор спечели позицията на основен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), след като пред българска публика победи Хюи Фюри в края на 2018 г. Кобрата обаче бе доста назад в плануваните срещи на британеца, с който вече веднъж заставаха очи в очи през октомври 2017 г. Тогава Пулев се отказа дни преди дългоочаквания сблъсък заради сериозна контузия.

Снимка: Lap.bg

Пулев има всички шансове скоро отново да спори за световната титла, а причината за това е реванш между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Двамата се изправиха един срещу друг през декември 2018 г. за пояса в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) и мачът завърши без победител, с равен брой съдийски гласа. 

Именно този реванш, който ще се състои най-вероятно в края на 2019 или в началото на 2020 г., обърка плановете на Джошуа, който искаше да се боксира с победителя, за да бъде определен абсолютният световен шампион в тежка категория.

Това означава, че британецът ще се върне към задължителните защити на титлите, които притежава. Първи в списъка е основният претендент за пояса на Световната боксова организация (WBO) Дилиън Уайт. Мачът с него най-вероятно ще се състои през април 2019 г.

След това идва ред на Пулев и среща през септември.

До тогава българинът ще се подготвя под зоркия поглед на новата си промоутърска агенция в САЩ - "Топ Ранг". Вече се появиха информации, че първият мач от сътрудничеството между двете страни ще бъде на 20 април, а съперникът на Кобрата ще е финландец.