на живо

Кубрат Пулев в американско бойно шоу година след Тайсън (ВИДЕО)

Сблъсъкът между Кобрата и Франк Мир е гвоздеят в дебюта на Triad Combat

Малко повече от 24 часа ни делят от дебюта на новото бижу сред бойните спортове - Triad Combat. Гвоздеят в бляскавата галавечер в Арлингтън, Тексас (САЩ) на 27 ноември, ще бъде двубоят между Кубрат Пулев и бившия шампион на UFC - Франк Мир.

За българския боксьор честта е огромна, тъй като върви по стъпките на не кого да е, а на легендата Майк Тайсън. Triller Fight Club представя Triad Combat точно година, след като предложи на феновете зрелищен сблъсък между Железния Майк и друга звезда на бокса от близкото минало - Рой Джоунс.

Двамата се биха в Лос Анджелис, а достъп до живото предаване на платеното събитие си осигуриха 1,6 млн. души. Сега надеждата е първото издание на новия спорт, противопоставящ боксьори и ММА бойци, да подобри рекорда, стигайки до 5 млн. зрители.

Малцина имат дързостта да продължат спортната си кариера с усмивка, при нови правила, на стадион с публика от 40 000 и пред телевизионна аудитория от милиони почитатели на бойните спортове в САЩ и Канада.

Рингът ще бъде триъгълен, а ръкавиците по-тънки от боксьорските. Ударите са над кръстта, но всякакви. Позволено е и задържане на противника в клинч.

Triad Combat e продуциран от Найджъл Литгоу - 72-годишен британец със състояние от над 150 млн. долара. Същият е творческата сила зад популярни риалити шоута като American Idol и So You Think You Can Dance, продадени и в световен мащаб.

Зрелището ще бъде съпроводено от концерт на световно известната група "Металика“, нашумелия Ник Кенън и други. Кенън е добре познат като рапър, актьор в 20-ина филма, включително "Мъже в черно II", телевизионен водещ... и бивш съпруг на певицата Марая Кери.

Арена на атрактивните битки ще е Globe Life Field в Арлингтън - домът на бейзболния "Тексас Рейнджърс". Съоръжението за кратко време си извоюва репутацията на едно от най-добрите места за спорт и забавление в САЩ. Предоставя възможности за домакинство на множество местни, регионални и национални събития. Разполага с 5,5 акра едночастен прибиращ се покрив, осигурява климатичен контрол, подслон за феновете през горещите летни месеци и може да се използва целогодишно.

Първата копка на Globe Life Field беше направена на 28 септември 2017 г., а строителството - завършено за около две години и половина.

Сега там ще гледаме и Кобрата! За последно Пулев (28 победи, 2 загуби) са качи на ринга на 12 декември 2020 г., когато загуби мача си за титлите в тежката категория на Световната боксова асоциация (WBA), на Световната боксова организация (WBO), на Международната боксова федерация (IBF) и на Международната боксова организация (IBO) срещу Антъни Джошуа.