на живо

Кое е това момиче? Гарет Бейл!

Футболистът показа неочаквана визия по време на мач на Уелс

Getty Images

Звездата на "Реал" Мадрид Гарет Бейл не може да бъде сбъркан на терена. Уелсецът се отличава както с техничните си отигравания, така и с външния си вид. Той поддържа дългата си коса от години, а когато играе винаги я прибира на стегната опашка.

По време на квалификацията за световното първенство в Русия през 2018 г. срещу Грузия обаче, Бейл изненада всички фенове на стадиона в Кардиф. В средата на първото полувреме прическата на футболиста се разпадна и се наложи той отново да върже кока на главата си.

Снимка: Getty Images

Привържениците онемяха в мига, в който уелсецът показа прическата си. На Бейл му отне секунди да се приведе в познатия вид, но те бяха достатъчни действието му да се превърне в една от най-обсъжданите теми извън терена и да създаде сериозна конкуренция на асиметричната снимка на тима преди мача.

Футболните фенове се разделиха на две в мненията си. Едните оприличиха Бейл на върколак и дори започнаха да вият от трибуните. Другите обаче веднага му сложиха прякора "Рапунцел" и подметнаха, че в гръб е приличал на момиченце.

Подхвърлянията не попречиха на Бейл да отбележи гол в мача, но по-късно грузинският тим изравни. "Драконите" са с 5 точки в класирането след две равенства срещу последния си съперник и Австрия и победа над Молдова.

В следващия си мач Бейл и компания са домакини на Сърбия.