на живо

Когато отборът ти е собственост на политик и съдията помага (ВИДЕО)

Култово VAR безумие с марка "Кувейт" стана хит в социалните мрежи

Системата за видеоповторения (VAR) се използва за коригиране на съдийските грешки, но явно в кувейтския футбол и тя не може да попречи на манипулирането на мачове. Двубой от местния шампионат се превърна в хит в социалните мрежи заради безумно отсъждане.

В осмата минута от добавеното време на срещата (не става дума за продължения) "Ал Сахел" - "Ал Кувейт", при резултат 2:2, гостите получиха правото да изпълнят дузпа, след като техен играч бе фаулиран в наказателното поле... от самия себе си.

Щабът на "Ал Сахел" протестира бурно срещу решението и поиска реферът да преразгледа ситуацията с помощта на технологията. Преди да го направи съдията раздаде жълти картони като топъл хляб. И когато всички очакваха той да отмени наказателния удар... това не се случи.

"Ал Кувейт" се възползва от подаръка - Юсеф Насер не сбърка от бялата точка, оформяйки крайния резултат.

С победата "Ал Кувейт", който е собственост на влиятелния политик Халид Ал Ганим, записа първи успех от началото на сезона и се изкачи на второ място във временното класиране, докато съперникът се свлече до петото. Шампионатът започна преди около десетина дни, но вече успя да привлече вниманието. 

По-малко от двуминутното клипче доби популярност в "Туитър", където събра над 650 000 гледания за кратко време. Зевзеците побързаха да се пошегуват, че видяното прилича повече на скеч...