на живо

Когато шансът за живот те удари по главата

Шут на Камил Вилчек спаси фен

Фен на датския "Брьондби" бе ударен с топка по главата по време на загрявката преди дербито с "Копенхаген".

Това само по себе си не е новина. Инциденти се случват, но рядко спасяват животи. В случая Дейвид Нилсен получи удар от нападателя на любимия си тим Камил Вилчек, който със сигурност ще запомни. 

Той беше откаран в болница незабавно. Там медицинският персонал настоя да бъде направена рентгенова снимка, за да бъде отхвърлена опасността от мозъчно сътресение. За съжаление диагнозата на лекарите е много по-страшна - тумор в мозъка. 

Според датското издание "Ekstrabladet" Нилсен вече е опериран и образуванието е премахнато. Сега му предстои дълго и трудно лечение, но датският фен получи своя шанс за живот, който буквално го удари по главата.

Нилсен разпространи историята си в социалната мрежа "Фейсбук", предизвиквайки вълна от харесвания и коментари на милиони фенове по света.

"Здравейте. Казвам се Дейвид и аз съм човекът, който бе ударен с топката по време на загрявката преди мача с "Копенхаген". Искам да благодаря на медицинския екип, на стюардите и на феновете, които стояха около мен, когато ударът спаси живота ми. Не мога да опиша колко съм благодарен на Камил Вилчек."

"Както изглежда, съм имал тумор в мозъка, който нямаше да бъде открит, ако Вилчек не ме бе ударил. Изключително  съм благодарен за случилото се особено в присъствието на професионален медицински екип. Вече бяха опериран и т.н. Винаги ще ви бъда благодарен", сподели привърженикът на "Брьондби".