на живо

Кой издаде договора на Меси? Бартомеу отрича да е замесен

Поне петима в "Барселона" имали достъп до контракта

Бившият президент на "Барселона" Хосеп Мария Бартомеу отрече да е замесен в издаването на детайлите от последния договор, подписан между Меси и клуба през 2017 г.

Вчера авторитетното издание "Ел Мундо" разбуни духовете във футболния свят, публикувайки контракта на аржентинеца. От изнесената информация стана ясно, че геният от Росарио получава 555 млн. евро за 4 години. Други 115 млн. евро са платени на капитана като бонус.

"Това е сериозен проблем, тъй като е противозаконно да се издават детайли по договори. Да говориш по телевизията и да отправяш обвинения е лесно. В случая обаче вероятно ще се стигне до съд.", каза Бартомеу.

"Иначе Лео заслужава заплатата си - и от професионална, и от комерсиална гледна точка. Без пандемия, "Барселона" нямаше да срещне трудности с изплащането на тези суми", допълни бившият шеф на каталунския гранд.

Остава въпросът кой е издал договора на Меси. Според Жоан Лапорта - фаворит за президентския пост в "Барселона", поне петима души от клуба са имали достъп до информацията - Бартомеу, отговорник “Човешки ресурси”, генерален директор, спортен директор и адвокат.

В сряда (3 февруари) на Меси и компания предстои четвъртфинал в турнира за Купата на краля. Двубоят "Гранада" - "Барселона" ще бъде излъчен от 22:00 ч., пряко по bTV Action.