на живо

Кой преговаря за "Левски"? (ВИДЕО)

От Англия потвърдиха за bTV, че Джоузеф Диксън иска клуба

Потвърдено от Англия - 31-годишният Джоузеф Диксън е кандидатът за нов собственик на "Левски". bTV се свърза с президента на неговия клуб в осма английска дивизия.

Джоузеф Диксън. Най-горещото име сред футболните фенове у нас е обвито в пълна мистерия. Извън бледата му футболна кариера, белязана с неуспешни проби в ЦСКА, за Диксън се знае съвсем малко. Управлява две регистрирани във Великобритания компании със скромни активи. Освен това е главен акционер в осмодивизионния английски клуб "Стейнс Таун".

Пред bTV президентът на тима Кевин Роуел призна за вероятността Диксън да придобие "Левски", но отказа всякакви подробности.

"Говорих с него снощи. Той каза: "Без коментар". Не мога да кажа къде е в момента. Докато ситуацията не бъде финализирана, не мога да кажа нищо повече. Когато всичко стане официално, можете да се свържете с мен и ще ви помогна. В момента обаче няма как.", каза Роуел.

Промяната на собствеността бе анонсирана от мажоритарния собственик Наско Сираков на 24 май, навръх 107-годишния рожден ден на "Левски". До днес той не е обявил името на инвеститора, като разкри единствено за мащабните му амбиции за покриване на дълговете, строеж на стадион и силен отбор. Клубът се намира в тежко финансово състояние и все още не е ясно дали ще получи професионален лиценз за новия сезон.