на живо

Кой ще управлява БФС? (ВИДЕО)

В петък става ясно дали оставката на Борислав Михайлов ще бъде приета

В петък Изпълкомът на Българския футболен съюз трябва да реши приема ли подадената от Борислав Михайлов оставка. Йордан Лечков заяви пред bTV, че комисията ще я отхвърли, но предстои да разберем дали това ще се случи.

Въпросът е кой ще наследи Михайлов до провеждането на конгреса, ако оставката му все пак бъде приета, и кои са вариантите за този пост.

По устав първи би трябвало да е Йордан Лечков, който е кандидат за кмет на Сливен. Ако той откаже, временно изпълняващ длъжността може да е някой от двамата вицепрезиденти - Атанас Фурнаджиев или Михаил Касабов.

"Аз смятам, че оставката е лично изявление на този, който я подава. Не бива да се обсъжда, това е негово право. При оставка на президента, първият вицепрезидент изпълнява неговите функции до следващия конгрес през 2022 г., ако няма преди това извънреден", коментира Касабов пред bTV.

Иначе засега единственото спрягано име за нов ръководител на Футболния съюз е това на Любослав Пенев, който беше кандидат на последния конгрес.

Снимка: Lap.bg

Междувременно бившият футболен съдия Христо Ристосков приветства действията на държавата да поиска оставката на Борислав Михайлов.

"Оттук нататък ще е много трудно. И за следващия президент на Футболния съюз, но и за председателя на съдиите, който и да е той. Ще бъде изключително трудно. Основата е разрушена, няма я... Михайлов лягаше и ставаше с обещания, които не изпълнява. А и резултатите сами по себе си говорят, че аз съм прав", заяви Ристосков пред bTV.

"Напишете неговото име в "Гугъл" и вижте какво излиза - танците с Преслава, песните и така. Стана за посмешище!", добави той.

Снимка: Lap.bg

Тагове: