на живо

Кой срещу кого? Гледайте жребия за групите на Шампионска лига!

Церемонията ще бъде излъчена пряко по bTV Action от 19:00 ч.

Всичко вече е ясно! Всички мачове от квалификациите на Шампионската лига се изиграха! Време е за жребий, който ще определи кои сблъсъци ще ни вълнуват до края на годината.

Днес (26 август) в 19:00 ч. ще бъдат определени четворките за сезон 2021/2022 в най-силния европейски клубен турнир. Церемонията може да гледате на живо по bTV Acton!

32 отбора и техните фенове ще затаят дъх, за да разберат къде, кога и най-важното - срещу кого ще играят през новата кампания.

Снимка: uefa.com

26 отбора влизат по право, а останалите 6 места са заети от тимовете, преминали през квалификациите - "Йънг Бойс", "Малмьо", "Бенфика", "Залцбург", "Шериф", "Шахтьор" Донецк.

В първа урна са шампионът от миналия сезон "Челси", победителят в Лига Европа "Виляреал", както и шампионите на Испания - "Атлетико" Мадрид, Англия - "Манчестър Сити", Италия - "Интер", Германия - "Байерн" Мюнхен", Франция - "Лил" и Португалия - "Спортинг" Лисабон. 

Снимка: Reuters

В останалите урни тимовете са разпределени спрямо коефициента си в ранглистата на УЕФА. 

Разпределение на отборите по урни:

Първа урна: "Челси", "Виляреал", "Атлетико" Мадрид, "Манчестър Сити", "Байерн", "Интер", "Лил", "Спортинг" Лисабон

Втора урна: "Реал" Мадрид, "Барселона", "Ювентус", "Манчестър Юнайтед", "Пари Сен Жермен", "Ливърпул", "Севиля", "Борусия" Дортмунд

Трета урна: "Порто", "Аякс", "Шахтьор" Донецк, "Лайпциг", "Залцбург", "Бенфика", "Аталанта", "Зенит"

Четвърта урна: "Бешикташ", "Динамо" Киев, "Брюж", "Йънг Бойс", "Милан", "Малмьо", "Волфсбург", "Шериф"

Отбори от една страна няма да могат да попадат в една и съща група. Вероятно от УЕФА ще разминат и тимовете от Русия и Украйна, но това ще стане ясно непосредствено преди церемонията.

Снимка: Getty Images

Мачовете в груповата фаза на Шампионската лига ще се проведат от 14 септември до 8 декември. Отборите на първите две места продължават към елиминациите и битката за трофея. Третият тим играе на 1/16-финали в Лига Европа, а четвъртият приключва участието си в европейските клубни турнири.

Финалът през сезон 2021/2022 ще бъде на 28 май 2022 г. в Санкт Петербург. 

Не пропускайте първи да разберете как ще бъдат подредени групите в най-силния европейски клубен турнир! Гледайте жребия пряко по bTV Action от 19:00 ч. днес (26 август).